1. Ik ben vegetariër, kan ik het Momentum® programma dan wel volgen?

Ja, de voedingssupplementen en het dieet zijn geschikt voor vegetariërs. Wel willen we opmerken dat het dieet meer creativiteit en doorzettingsvermogen vergt, in het bijzonder voor veganisten en vegetariërs die geen vis eten.

2. Ik ben lactose-intolerant, kan ik het Momentum® programma dan wel volgen?

Ja, tijdens de dieetfase wordt er geen gebruik gemaakt van melkproducten. In fase 2 en 3 mag je melkproducten gebruiken, maar deze worden niet voorgeschreven in een dieet.

3. Ik gebruik medicijnen, kan ik dan wel starten met het Momentum® programma?

Dit moet per persoon worden beoordeeld en wordt besproken tijdens het intakegesprek met je coach. Over het algemeen is het geen probleem, maar het kan zijn dat je de dosering moet aanpassen. Bespreek dit altijd goed met je Momentum® coach en je huisarts/behandelend arts.

4. Heeft het Momentum® lifestyle programma invloed op mijn anticonceptie middel?

Nee, het Momentum® programma bevat geen ingrediënten die van invloed zijn op de werking van anticonceptie middelen.

5. Bevat het Momentum® programma hormonen of chemische bestanddelen?

Nee, het Momentum® programma maakt alleen gebruik van natuurlijke bestanddelen en maakt geen gebruik van hormonen of chemische bestanddelen.

6. Krijg je tijdens de dieetfase (27 dagen) wel voldoende calorieën binnen?

Niet via de voeding, maar het is juist de bedoeling dat je lichaam door nauwelijks vet en koolhydraten te eten - zoals tijdens de dieetfase - slim overschakelt van een koolhydraat- verbrandende stofwisseling naar een vetverbrandende stofwisseling. De calorieën die je dus niet via je voeding binnenkrijgt, haal je uit je vetreserves. Dit wordt ketose genoemd, een stadium waarin het lichaam de benodigde energie (calorieën) verkrijgt uit het verbranden van de eigen vetvoorraad. De calorieën die je dus niet uit je voeding krijgt, haal je uit je eigen vetreserves.

7. Hoeveel gewicht zal ik verliezen tijdens de dieetfase (27 dagen)?

Het is onmogelijk om het exacte aantal kilo’s te voorspellen. Dit is persoonsafhankelijk en hierbij spelen verschillende factoren een rol (geslacht, leeftijd, startgewicht, fysieke activiteit etc.). Een Momentum® coach kan je meer inzicht geven in jouw persoonlijke doelstellingen.

8. Wat mag ik niet eten tijdens de dieetfase?

Alles wat je wel en niet mag eten tijdens de dieetfase wordt goed omschreven in het 3 Fasenplan, welke je krijgt bij aanschaf van het Momentum® lifestyle programma. Tevens ontvang je een handig boodschappenlijstje en een dieetoverzicht waarin precies wordt aangegeven wat je wel en niet mag eten tijdens de dieetfase. Voor vragen over het dieet kun je ook bij je coach terecht.

9. Hoeveel kost het Momentum® programma?

Wanneer je het Momentum programma aanschaft via deze website, betaal je de aangegeven prijs  van €179,-. Als fabrikant van Momentum® kunnen wij wettelijk alleen adviesprijzen geven aan onze verkooppunten. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de coach en de service die hij/zij biedt bij het Momentum® programma. Neem daarom voor de prijs contact op met een coach naar keuze.

10. Kan ik ook begeleid worden door een Momentum® coach als ik het programma online aanschaf?

Wanneer je het Momentum® programma aanschaft via een webshop van één van de lifestyle coaches, word je binnen 48 uur gebeld door de desbetreffende Momentum® coach. Hij of zij zal je het programma uitleggen en een telefonische intake afnemen. Bij de meeste lifestyle coaches kan je dan nog kiezen voor een uitgebreidere en persoonlijke begeleiding met wekelijkse weegmomenten