Snel Afvallen

De feestdagen komen eraan, je wil er leuk uitzien in die ene jurk, maar je zit domweg niet lekker in je vel. Noem maar een reden. Je wilt snel afvallen, maar wél op een gezonde manier. Dat lijkt een tegenstrijdigheid, maar dat hoeft het niet te zijn. Mits je het juist aanpakt natuurlijk. Een wonderpil waarmee problemen van overgewicht voorgoed verdwijnen bestaat niet. Heus. Geloof ons maar. Een gezond gewicht vraagt om een gezonde lifestyle. Simpel zat.

Dat neemt niet weg dat snel afvallen op een gezonde manier wél mogelijk is. Het is een kwestie van de juiste opbouw. Momentum is gebaseerd op een 3 fasenplan, waarbij de eerste fase (Dieetfase, 27 dagen) geheel in het teken staat van gewichtsverlies.  Juist! De basis van deze Snel afvallen met Momentum fase is een vet- en koolhydraatarm dieet, 2 voedingssupplementen en indien gewenst professionele begeleiding door een Momentum coach.

Ketose

Snel afvallen: is dat wel zo gezond? Wel als je je het op de juiste manier aanpakt. Omdat je tijdens fase 1 weinig koolhydraten en vetten eet, schakelt je lichaam slim over van een koolhydraatverbrandende stofwisseling naar een vetverbrandende stofwisseling. Dit wordt het stadium van ketose genoemd, waarin het lichaam energie verkrijgt uit het verbranden van de vetvoorraad. De natuurlijke energie van het lichaam wordt geactiveerd en spierweefsel en vitale organen worden dus met rust gelaten. Bijkomend voordeel van het stadium van ketose is bovendien dat het hongergevoel afneemt, waardoor het dieet tijdens fase 1 (dat overigens verrassend lekkere recepten kent) eenvoudig is vol te houden. Snel afvallen wordt verder bevorderd door het voedingssupplement Carnitrin®. Het Momentum® programma bevat 24 ampullen van deze vloeistof, waarmee je in relatief korte tijd vet verliest op de juiste plaatsen, terwijl je wel gewoon de energie houdt om je dagelijkse dingen te doen. 

Snel (en gezond) afvallen met Momentum

Snel afvallen is natuurlijk mooi, maar na 27 dagen is het echter wel tijd om het dieet langzaam weer aan te vullen met gezonde vetten, meer eiwitten en complexe koolhydraten. Dat heeft je lichaam immers nodig. Dan is de Stabilisatiefase  aangebroken. Deze fase duurt 21 dagen en staat in het teken van gewichtsbehoud. Na deze 3 weken breekt de levensfase aan. Of beter gezegd: de rest van je leven. Ongemerkt heb je jezelf een nieuw, gezond voedingspatroon aangeleerd, maar richtlijnen zijn natuurlijk altijd welkom. Dat is precies waar fase 3 om draait: handvatten voor een gezond leven, waarbij balans het sleutelwoord is. Uiteraard hoort lekker uit eten gaan en een wijntje op z’n tijd daar gewoon bij! Het gaat om balans in je algehele voedingspatroon. De zogenaamde 80/20-regel (80% volgens de richtlijnen van fase 3, 20% ‘de teugels laten vieren’. Want snel afvallen is één ding, je gewicht behouden is veel lastiger. En precies daarop is het Momentum Lifestyle Programma gebaseerd!

Meteen starten? Maak een afspraak bij een Momentum Coach bij jou in de buurt of bestel Momentum online