Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Volkoren havermout pannenkoekjes
Volkoren havermout pannenkoekjes
Een lekkere start van de dag vol met goede ingredienten! In havermout zitten onder andere B vitamines, magnesium en vezels en het heeft en lage GI index waardoor je lang ‘vol’ zit. Het fruit geeft de pannenkoekjes smaak en zorgt tevens voor extra vitamines.
Leg de havermoutvlokken in een grote kom en overgiet met ongeveer 1,5 dl kokend water (de havermoutvlokken moeten net onder water staan). Laat de havermout 5 minuten wellen en voeg daarna meel, eieren en bakpoeder toe. Verdeel als laatst de melk gelijkmatig door het beslag en blijf roeren tot een mooi en gelijkmatig beslag ontstaat.
Verhit wat olie of kokosvet in een koekenpan en de pannenkoekjes in ongeveer 1 minuut per kant goud bruin. Omdat het beslag vrij dik is kun je waarschijnlijk 2-3 pannenkoekjes per keer bakken. Je kunt eventueel ook de hoeveelheden melk, meel en eieren halveren, je beslag is dan iets dunner. Houd de pannenkoeken warm tussen twee borden of in de oven (op 100 graden). Serveer de pannenkoekjes met fruit en ahornsiroop, eet smakelijk!
Variatietip: ook lekker op de zondagochtend met een beetje huttenkase, honing en vers fruit. Who needs greasy scones if you can have healthy pancakes? 🙂
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 10 minuten
- 200 gr. volkoren meel
- 50 gram Havermout vlokken (bijv. van Quaker)
- 2 dl halfvolle melk
- 1,5 dl water
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- olijfolie of kokosvet om in te bakken
- Zacht fruit naar keuze
- Ahornsiroop
- Mengkom
- Vork
- Koekenpan
- Spatel
- Maatbeker
- Theelepel