Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Vegetarische curry met linzen

Vegetarische curry met linzen

Bereiding vegetarische curry


Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui op laag vuur in ongeveer vijf minuten tot ze zacht zijn. Voeg de nu stukjes wortel, gember, knoflook, komijn en mosterdzaad toe. Roerbak dit ongeveer 5 minuten tot de mosterdzaadjes beginnen te springen en de wortel zacht wordt. Voeg nu de kurkuma, chilipoeder en garam masala toe en bak het ongeveer een minuutje mee. Let op dat je goed blijft roeren, ander kan het aanbakken.

Voeg nu de linzen, de kokosmelk, water en tomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Breng het mengsel aan de kook en draai dan het vuur laag en laat de linzen in zo’n 15 min gaar worden. Roer af en toe door zodat het niet aan de bodem blijft vast plakken. Voeg het limoensap, de verse koriander en eventueel nog wat zout en peper toe en laat nog 15 minuten doorkoken.

Serveer de vegetarische curry met het geroosterde amandelschaafsel en wat fijngehakte koriander. Lekker met wilde rijst en Naan brood (Indiaas brood). Tip 2: indien je niet alle kruiden kan krijgen kun je ook Indiase curry uit een potje krijgen, let wel op dat je een variant kiest met zo min mogelijk onnatuurlijke toevoegingen.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 40 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • twee eetlepels plantaardige olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in stukjes
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 theelepels geel mosterdzaad
  • 2,5 centimeter verse gemberwortel, geraspt
  • 2 theelepels kurkuma (geelwortel, in poeder)
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel garam masala (verkrijgbaar online of bij de Aziatische winkel)
  • 225 gram rode linzen
  • 4 dl water
  • 4 dlkokosmelk
  • 5 tomaten, ontveld en in stukjes
  • sap van 2 limoenen
  • 4 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 25 gram geroosterd amandelschaafsel
  • zout en versgemalen zwarte peper