Recepten
Fase 3 : Levensfase
Vegan veggie bowl

Vegan veggie bowl

Deze salade is zo lekker! En nog vegan ook. Ok, veganistisch eten is niet voor iedereen, maar af en toe vegan eten heeft zo z’n voordelen, zowel voor lichaam als voor planeet. Wat wil je nog meer?


Voor alle groenten geldt: liefst biologisch.


Bereiding veggie bowl


Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Verwarm je oven voor op 180 graden.

Bedek de bakplaat met bakpapier.


Spoel de kikkererwten om en laat goed uitlekken. Meng de zoete aardappelblokjes en kikkererwten met de kokosolie, zeezout en wat paprikakruiden. Leg ze vervolgens op de bakplaat en bak 35 minuten in de oven, keer halverwege om.


Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit, snij in beide avocado helften het vruchtvlees in plakken en schep dit met een lepel de schil. Halveer vervolgens de tomaatjes.


Verdeel de spinazie over de twee kommen (of een hoeveelheid naar keuze) en verdeel alles over de twee kommen: de geroosterde zoete aardappelblokjes en kikkererwten, de quinoa, avocado en de tomaatjes.


Tahini dressing


Deze salade is heerlijk met een tahini dressing. Mix met een staafmixer 2 eetlepels tahini (sesampasta) met het sap van een halve citroen en 1 knoflookteen. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg 2 eetlepels water toe voor een mooie, romige en schenkbare dressing.


Strooi wat sesamzaadjes over je salade en GENIET!


Bereidingstijd
  • 40 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 400 gram zoete aardappelblokjes
  • 350 gram kikkererwten uit pot
  • 100 gram babyspinazie
  • 1 eetrijp avocado
  • 200 gram cherry- of snoeptomaatjes
  • Tahini (sesampasta)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1/2 citroen
  • 2 tl sesamzaadjes
  • (zee)zout
  • peper