Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Gegrilde tonijnsteak met sperziebonensalade

Gegrilde tonijnsteak met sperziebonensalade



Bereiding tonijnsteak met sperziebonensalade


Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar, giet af en laat even staan (met deksel op de pan). Doe de olijfolie en citroensap in een kom en klop tot een dressing. Houd 1 el daarvan apart voor de tonijn. Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Doe alle ingrediënten in de kom met (het merendeel) van de dressing schep en voorzichtig om. Verdeel de salade alvast over 2 borden en garneer met de (in partjes gesneden) olijven. Verhit vervolgens een grillpan en bestrijk de tonijnsteak met de apart gehouden dressing. Maal royaal zwarte peper over de tonijn en grill in circa 5 minuten om en om rosé van binnen. Leg de tonijnsteaks op de salade en serveer warm.





Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.





Bereiding tonijnsteak met sperziebonensalade


Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar, giet af en laat even staan (met deksel op de pan). Doe de olijfolie en citroensap in een kom en klop tot een dressing. Houd 1 el daarvan apart voor de tonijn. Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Doe alle ingrediënten in de kom met (het merendeel) van de dressing schep en voorzichtig om. Verdeel de salade alvast over 2 borden en garneer met de (in partjes gesneden) olijven. Verhit vervolgens een grillpan en bestrijk de tonijnsteak met de apart gehouden dressing. Maal royaal zwarte peper over de tonijn en grill in circa 5 minuten om en om rosé van binnen. Leg de tonijnsteaks op de salade en serveer warm.">

Bereidingstijd
  • 30 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 300 gram tonijnsteaks
  • 100 gram sperziebonen
  • 4 trostomaten
  • 25 gram olijven zwart
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout
  • ansjovis
Dit heb je nodig...
  • Citruspers
  • Deksel
  • Grillpan
  • Kom
  • Mes
  • Pan
  • Pepermolen
  • Snijplank
  • Vergiet