Gegrilde tonijnsteak met sperziebonensalade

Gegrilde tonijnsteak met sperziebonensalade

💡 Recept uit Fase 2: Stabilisatiefase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Duik in de smaakvolle wereld van onze gegrilde tonijnsteak! Een heerlijke traktatie met een perfect gegrilde buitenkant en sappige binnenkant. We hebben het gecombineerd met een frisse sperziebonensalade - een feest van smaken en texturen. 🍽️🐟🌿

Bereidingstijd

  • 30 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gr tonijnsteaks
  • 100 gr sperziebonen
  • 4 trostomaten
  • 25 gr olijven zwart
  • 1 rode ui
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Ansjovis

Dit heb je nodig...

  • Citruspers
  • Deksel
  • Grillpan
  • Kom
  • Mes
  • Pan
  • Pepermolen
  • Snijplank
  • Vergiet

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar, giet af en laat even staan (met deksel op de pan). Doe de olijfolie en citroensap in een kom en klop tot een dressing. Houd 1 el daarvan apart voor de tonijn. Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Doe alle ingrediënten in de kom met (het merendeel) van de dressing, en schep voorzichtig om. Verdeel de salade alvast over 2 borden en garneer met de (in partjes gesneden) olijven. Verhit vervolgens een grillpan en bestrijk de tonijnsteak met de apart gehouden dressing. Maal royaal zwarte peper over de tonijn en gril in circa 5 minuten om en om rosé van binnen. Leg de tonijnsteaks op de salade en serveer warm.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts