Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Tonijnspiesjes met frisse komkommersoep

Tonijnspiesjes met frisse komkommersoep

Heerlijk zomers recept is dit! De tonijnspiesjes gril je op de bbq en de de komkommersoep is lekker verfrissend.


Tonijnspiesjes


Snijd de tonijn in plakken van ca. 2 cm en steek ze ‘golvend’ op de spiesjes. Breng ze op smaak met wat citroensap, zout en peper en zet ze afgedekt ca. 20 minuten in de koelkast.


komkommersoep


Schil de komkommers en snijd ze in stukken. Pureer de komkommer samen met het halve teentje knoflook, de yoghurt en de olijfolie. Kruid het geheel met zout en chilivlokken en roer de kruiden er doorheen. Schnenk de de komkommersoep in glazen en zet ze in de koelkast


De tonijnspiesjes kun je op de barbeque grillen of in de pan aanbakken. Beide kanten 1 tot 2 minuten, serveer ze vervolgens samen met de komkommersoep.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 10 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 300 g tonijnsteak
  • sap van 1 citroen
  • 1 komkommer
  • 1/2 knoflookteentje
  • 125 g yoghurt
  • 2 el gehakte frisse kruiden (dille of basilicum)
  • 1 tl olijfolie
  • grof gemalen zwarte peper
  • gemalen chillivlokken of chilipoeder
  • zout