Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Tofuroerbak met spinazie en champignons
Een makkelijke, gezonde maaltijd met tofuroerbak! Voor de vegetariërs onder ons prima te maken met tofu, maar kan natuurlijk ook met stukjes kip- of kalkoenfilet. Aan jou de keuze!
Tofuroerbak met spinazie en champignons
Laat de tofu uitlekken. Dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de tofu met de sambal in een kom en zet apart. Hak de teentjes knoflook in stukjes en snijd champignons in plakjes.
Verwarm de wok (met anti-aanbaklaag) en bak de champignons met de knoflook twee minuten. Voeg de spinazie in delen toe aan de champignons en laat slinken. Schep uit de wok in een schaal en zet apart. Zet de wok terug op het vuur en roerbak de tofu in drie minuten rondom bruin. Meng met het spinazie-champignonmengsel en serveer op diepe borden.
Enjoy!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 20 minuten
- 1 pakje tofu naturel (375 g)
- 2 tl sambal oelek
- 1 a 2 teentje(s) knoflook
- 1 bakje champignons (250 g), in plakjes
- 1 zak gewassen spinazie (450 g)
- Keukenpapier
- Mes
- Snijplank
- Kom
- Wok
- Schaal