Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Tarbotfilet met gebakken bospaddenstoelen en zeekraal

Tarbotfilet met gebakken bospaddenstoelen en zeekraal

Met dit gerecht waan je je even in een sterrenrestaurant. Het is heerlijk, ziet er prachtig uit en is nog best makkelijk te maken ook. Tarbot is wel een relatief duur visje. Maar wil je eens uitpakken, dan is dit echt een aanrader!


Bereidingswijze tarbotfilet met bospaddestoelen en zeekraal


Pers de citroen uit en doe het sap in een schaal. Pers vervolgens de knoflook erboven uit. Peterselie fijn knippen en erdoor roeren. Leg de visfilets in het citroenmengsel en laat afgedekt 1 uur marineren in de koelkast. Bestrooi de vis met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de vis op de huidkant 2 tot 3 minuten bruin en gaar. Bak de vis daarna nog 1 minuut op de andere kant. Serveer met gebakken zeekraal en gebakken bospaddenstoelen. Besprenkel met wat olijfolie en eventueel wat citroensap.


Bon appetit!


Ingrediënten 2 personen
  • 2 tarbotfilets (125-150 gr per stuk)
  • 100 gr bospaddenstoelen (groenteboer)
  • 100 gr zeekraal (vishandel)
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes verse peterselie
  • zout en peper
  • 1 dl olijfolie