Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Supersunny Nicoise met gegrilde tonijn

Supersunny Nicoise met gegrilde tonijn

For special occasions of gewoon om jezelf zonder reden eens goed te verwennen (zonder je schuldig te hoeven voelen).  Pasen, pinksteren of lasy sunday: deze gezonde en überlekkere salade is sowieso een schot in de roos.


Bereiding supersunny nicoise


Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer  de krieltjes, leg ze op een ovenschaal en kruid met peper, zout, Provençaalse kruiden en olie. Leg ze met de binnenkant naar boven en grill 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Kook de eitjes en snijd in partjes. Kook de haricots verts 3 minuten en laat afkoelen in koud water. Verhit de grillpan op hoog vuur. Vet de tonijn in met olie en kruid met peper en zout. Grill beiden zijden ca. 2 minuten (afhankelijk van de dikte). Zorg ervoor dat het niet te hard gaat, tonijn kun je beter iets te rosé eten dan doorgebakken. Snijd vervolgens in mooie plakken. Voeg de ingrediënten voor de dressing samen tot de dressing. Snijd de rode ui fijn en de zwarte olijven doormidden.


Verdeel de mesclun over een schaal, vervolgens de haricots verts en de rode ui. Mix de dressing erdoor en maak de salade af met het ei, de tonijn, de krieltjes en de zwarte olijven en onthoud; een feestelijke opmaak is het halve werk 


Bon appetit!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.



Bereidingstijd
  • 25 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • Salade:
  • 300 gram tonijn
  • 150 gram Mesclun
  • 150 gram haricots verts
  • handje zwarte olijven
  • ½ rode ui
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 eiteren
  • 200 gram krieltjes met schil
  • Provencaalse kruiden
  • peper & zout
  • Olijfolie
  • Dressing:
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Dijon Mosterd
  • 1 tl honing
  • ½ sjalot
  • ½ knoflookteen
  • Takje tarragon
  • Provençaalse kruiden
  • peper & zout