Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Stamppot met een twist
Wij weten al wat we vanavond eten! Deze Fase 1 Proof stamppot met een twist.
Stamppot met een twist
Snijd de bloemkool in roosjes en kook in ruim water gaar. Zet intussen de (geschoonde) spruiten op met een laagje water. Snijd de champignons, snipper de ui en fruit aan in de koekenpan met een theelepeltje sambal en 2 eetlepels water. Voeg na een paar minuten het gehakt rul toe en roer eventueel nog een theelepel sambal door de mix. Laat op laag vuur sudderen. Als de bloemkool helemaal gaar gekookt is, giet af, voeg peper en zout toe en stamp fijn tot een puree. Giet vervolgens de spruiten af en bestrooi naar smaak met nootmuskaat. Kruid het gehakt naar smaak met peper, zout en eventueel met wat paprikapoeder. Verdeel over twee borden en giet eventueel nog wat vocht van de gekruide gehaktmix over de bloemkoolpuree. Hollandse kost met een twist!
Tip: De spruiten kun je uiteraard vervangen door een groente naar keuze!
Afslanken met Momentum?
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Wij weten al wat we vanavond eten! Deze Fase 1 Proof stamppot met een twist.">
- 25 minuten
- 1 bloemkool
- 250 gram Spruiten
- 200 gram rundergehakt (mager)
- 1 gesnipperde ui
- Half bakje champignons
- 1 eetlepel sambal oelek
- Theelepel nootmuskaat
- Theelepel paprikapoeder
- Zout en peper