Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Sperziebonensalade met appel, avocado, spekjes en noten

Sperziebonensalade met appel, avocado, spekjes en noten

Tegenwoordig stomen wij erop los voor een sperziebonensalade. Het is eenvoudig, de smaak blijft goed behouden en bovenal; de voedingsstoffen blijven intact. Het moet even in je systeem komen, want om te stomen heb je helemaal geen geavanceerde steamer nodig in je koken. Een stoommandje volstaat.


Het geheim van dit recept? Sowieso de combi van frisse appel en zoutje spekjes! En het is supersimpel. Als de voorbereiding eenmaal gedaan is, staat dit gerecht in een mum van tijd op tafel.


De bereiding voor sperziebonensalade


Stoom eerst de boontjes zo’n 6 – 10 minuten (afhankelijk van je smaak en de keuze van bonen). Wij kozen voor bio sperziebonen uit het vriesvak, maar doe je dat niet, maak ze dan in elk geval goed schoon.


Zet vervolgens een koekenpan op hoog vuur en bak de spekjes krokant uit. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schil in de tussentijd de appel en snijd in blokjes. Doe hetzelfde met de avocado en snijd de rode ui in halve ringen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de dressing maken en dat gaat als volgt: pers de knoflookteen, giet de olijfolie en balsamico eroverheen, roer even goed en voeg tot slot de mosterd en honing toe. Beetje verse peper erbij en je hebt een heerlijk simpele, maar superlekkere dressing.


Doe de (inmiddels lauwe) boontjes in een kom en schep alle gesneden ingredienten erdoorheen. Meng met de dressing en de spekjes en verdeel over 2 borden. EasyPeasy, gezond en zo lekker.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 300 gram sperziebonen (eventueel bio uit vriesvak)
  • 125 gram magere spekjes
  • 60 gram cashewnoten
  • 1 appel (bio!)
  • 1/2 avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode balsamico
  • 1 flinke tl mosterd
  • 1 tl honing