Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Volkoren spaghetti met gamba's en gegrilde aubergine
Bereiding volkoren spaghetti
Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel vervolgens koud en zet apart. Bak de gamba’s in een paar druppels olie op hoog vuur kort en krachtig gaar. Haal de gamba’s van het vuur en fruit in dezelfde pan de gesnipperde sjalotjes. Knijp de citroenen uit boven de sjalotten en voeg wat rasp van de schil toe. Hak de olijven en de kappertjes fijn en voeg eveneens toe aan de sjalotten. Doe de spaghetti terug in de pan en warm nog even door. Maak vervolgens op smaak met zout, peper, de fijngehakte groene kruiden en een paar druppels olijfolie. Grill vervolgens de in plakken gesneden aubergine, snijd in blokjes en roer door de pasta. Verdeel de spaghetti over 2 borden en leg de gamba`s erbovenop. Maak op smaak met zout en peper.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Bereiding volkoren spaghetti
Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel vervolgens koud en zet apart. Bak de gamba’s in een paar druppels olie op hoog vuur kort en krachtig gaar. Haal de gamba’s van het vuur en fruit in dezelfde pan de gesnipperde sjalotjes. Knijp de citroenen uit boven de sjalotten en voeg wat rasp van de schil toe. Hak de olijven en de kappertjes fijn en voeg eveneens toe aan de sjalotten. Doe de spaghetti terug in de pan en warm nog even door. Maak vervolgens op smaak met zout, peper, de fijngehakte groene kruiden en een paar druppels olijfolie. Grill vervolgens de in plakken gesneden aubergine, snijd in blokjes en roer door de pasta. Verdeel de spaghetti over 2 borden en leg de gamba`s erbovenop. Maak op smaak met zout en peper.">
- 20 minuten
- 100 gram spaghetti volkoren
- 10 grote gamba's
- 2 aubergines
- 20 gram olijven zwart
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotten
- 1 citroen
- olijfolie
- basilicum vers
- bieslook vers
- oregano gedroogd
- peper
- zout
- water
- Eetlepel
- Grillpan
- Mes
- Pan
- Pepermolen
- Rasp
- Snijplank
- Vergiet