Recepten
Fase 3 : Levensfase
Sappige pruimencake

Sappige pruimencake

Helemaal nooit meer cake is ook geen oplossing, dus voor bijzondere gelegenheden kan er best een keer een lekkere cake gebakken worden! En we hebben er een gevonden, een sappige pruimencake met veel minder boter en suiker dan in de meeste recepten.

Deeg voor de pruimencake


Verwarm de melk in een pannetje en laat de boter zacht worden. Strooi de gist door de handwarme melk en laat even apart staan. Doe de bloem in een mengkom. Voeg de kokosbloesemsuiker, het zout en het melk-gist mengsel en de boter toe en gebruik een keukenmachine met kneedhaak om een ​​glad deeg te maken. Het deeg kneden kan uiteraard ook met de hand, gelijk een goede work-out! Kneed het deeg dan tot het niet meer plakt een een mooie bol geworden is. Laat het deeg vervolgens in een kom, afgedekt met een vochtige theedoek, op kamertemperatuur rijzen tot het volume aanzienlijk is toegenomen (ongeveer 30 minuten).

De pruimen zelf


Was in de tussentijd de pruimen, halveer ze, haal de pit eruit en snijd ze vervolgens in kwarten.

Bakken van de pruimencake


Verhit de oven voor op 200 graden. Zet een bakblik met bakpapier klaar. Kneed het gerezen deeg nog even kort met de hand door, plaats dan in het bakblik en druk het zachtjes aan. Verdeel de pruimen op een tegelachtige manier en laat de cake vervolgens nog eens 10 minuten rijzen. Strooi de amandelen over de pruimen en bak de cake in het midden van de over in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de cake vervolgens op een rooster afkoelen.

Afslanken en lekker eten met MomentumDit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.



 


Bereidingstijd
  • 30 minuten
Ingrediënten 10 personen
  • 500 gram bloem
  • 3 eetlepels boter
  • 0,25 liter (plantaardige) melk
  • 1 zakje (7 gram) gist
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 kg pruimen
  • 1 eetlepel gehakte amandelen