Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Salade met gegrilde abrikozen en hüttenkäse

Salade met gegrilde abrikozen en hüttenkäse

Gebakken fruit? Waarom niet! Een lekkere combinatie van zachte, warme zoetheid van de abrikozen met de frisheid van hüttenkäse en de zoute bite van de pistachenoten. Eet smakelijk!


Salade met gegrilde abrikozen en hüttenkäse


Verwarm een grillpan of koekenpan. Was, halveer en ontpit de abrikozen. Smeer wat olie op de snijvlakken en plaats de abrikozen op de grill of in de pant met deze kant. Zodra de abrikozen een kleurtje krijgen van het bakken, haal je de abrikozen van het vuur en laat je ze iets afkoelen.


Pel ondertussen de pistachenootjes en was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Verdeel de sla en de komkommer over twee borden en besprenkel/bestrooi met olijfolie, peper en zout.


Verdeel de abrikozenhelften over de salade, leg er een schepje hüttenkäse bovenop en garneer met de pistachenoten. Klaar is je lunch!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 15 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 100 g veldsla, rucola of groene bladsalade
  • 4 volledig rijpe abrikozen
  • 0,5 komkommer
  • 300 g hüttenkäse
  • 1 handvol pistachenoten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zout en peper