Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Rundercarpaccio met groene asperges en pijnboompitten
Carpaccio; altijd goed als snelle dis… En het mooie is; er zijn tig varianten te bedenken op deze klassieker. Wij maakten hem deze keer met groene aspergetips. Maak een flinke portie en je eet ‘m als avondmaal als je even krap in de tijd zit. En dat het een heel fijn lunchreceptje is, behoeft denk ik weinig toelichting…
Bereiding rundercarpaccio
Zorg allereerst dat de carpaccio op kamertemperatuur is, dus leg (als nodig) een half uurtje van tevoren buiten de koelkast. Bak de pijnboompitten in 2 minuten bruin met een paar druppels olie. Blijf goed omscheppen, want voor je het weet branden ze aan! Snijd vervolgens – indien nodig – de houtachtige uiteinden van de asperges en wok in een el olijfolie op hoog vuur knapperig . In de tussentijd mix je de balsamico azijn, olijfolie en honing tot een dressing en maal er wat verse peper overheen.
Verdeel de sla over 2 borden, maak aan met de dressing, drapeer de carpaccio over de sla en verdeel de aspergetips en pijnboompitten over de 2 borden. Wat verse peper eroverheen et voila, binnen 10 minuutjes staat je maaltje op tafel. Easy does it…
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 15 minuten
- 200 gram carpaccio
- 100 gram groene aspergetips
- 100 gram gemengde sla
- 3 el witte balsamico azijn
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 tl honing
- 25 gram pijnboompitten
- verse zwarte peper