Recepten
Fase 1: Dieetfase
Runderbouillon met spitskool, knolselderij en prei

Runderbouillon met spitskool, knolselderij en prei

Dit receptje maken wij graag op een koude winteravond. Runderbouillon is ook zeer geschikt om in te vriezen als je wat meer maakt!


Bereiding runderbouillon


Breng het water allereerst met het vlees aan de kook. Draai vervolgens de warmte terug. Er ontwikkelt zich wit/bruin schuim (gestold vleesnat) aan de oppervlakte. Niet roeren, maar dit schuim eraf scheppen met een schuimspaan.


Voeg daarna de in blokje gesneden knolselderij* en de prei toe met wat zout en het pepertje. Laat dit 2 en half uur zachtjes trekken. Dit kun je ook met een pond kipfilet doen; echter dat is in een half uur tot drie kwartier klaar.


Serveren


Leg tenslotte sla of spitskool op de soepborden en giet daar de hete bouillon met de stukjes vlees en groenten overheen. Garneren met bieslook of peterselie.


*Snij de blokjes selderij niet te klein, anders koken ze kapot


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 3 uur
Ingrediënten 4 personen
  • 2 liter water
  • Een pond in stukjes/reepjes gesneden rundvlees (of runderpoulet)
  • Een kwart van een knolselderij in blokjes gesneden
  • Twee in stukjes gesneden preistengels
  • Zout en peper
  • 1 gedroogd chilipepertje
Dit heb je nodig...
  • Pan
  • Schuimspaan
  • Mes
  • Snijplank