Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Rucolasalade met verse vijgen en hüttenkäse

Rucolasalade met verse vijgen en hüttenkäse

Bereiding Rucola salade


Snijd de peer in stukjes en de vijgen in vieren. Hak de walnoten grof en houd apart.


Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in de blender, ga uit van 2/3 olijfolie, 1/3 balsamico en ongeveer een eetlepel honing mosterd, dit is afhankelijk van de hoeveelheid dressing die je maakt.


Verdeel de rucola over de borden. Verdeel de stukjes peer, vijgen en hüttenkäse (maak bijvoorbeeld een bolletje hüttenkäse in het midden van de salade) over de rucola. Strooi de gehakte walnoten over de salade en maak af met de dressing.


Deze salade is ook erg lekker met blauwe kaas zoals Bleu d’Auvergne of geitenkaas. Hier moet je echter wel van houden en dit soort kaas is ook een stuk vetter dan hüttenkäse! Daarnaast is deze salade, voor niet-vegetariërs, ontzettend lekker met plakken Parmaham.


Afslanken met Momentum?


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 10 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 250 gram hüttenkäse
  • 100 gram rucola
  • 1 handje walnoten
  • 3 stuks verse vijgen
  • 1 stuk peer
  • 1dl olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn rood
  • 1 eetlepel honing mosterd
Dit heb je nodig...
  • Eetlepel
  • Mengbeker
  • Mes
  • Snijplank