Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Rode bietensalade met rundersaucijs

Rode bietensalade met rundersaucijs

Heerlijk makkelijk gerecht voor winter én de zomer. Zomers maak je de bietensalade van tevoren en gooi de worstjes gewoon op de bbq!


De bereiding voor bietensalade


Doe de rode bieten en gesnipperde ui in een kom en roer daar (naar smaak) een flinke scheut natuurazijn doorheen. Voeg vervolgens de lente-ui en de amandelen (fijngestampt) aan toe. Snijd tot slot wat basilicumblaadjes fijn en voeg dit toe. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering! Knijp  wat citroensap over de salade, maal wat verse peper, roer nog even goed door en zet de salade aan de kant.


Verhit wat kokosolie in een pan, schroei de saucijsjes dicht, zet het vuur lager en en bak de saucijzen vervolgens in circa 10 minuren gaar. Blijf goed keren, zodat de wortjes mooi bruin worden, maar niet aanbranden.


Verdeel nu de bietensalade over 2 borden, druppel er nog een paar druppeltjes goede olijfolie overheen, garneer af met verse basilicum en leg de saucijsjes erbovenop.


Easy Peasy en altijd lekker…


Tip: ook handig om ’s avonds te bereiden als lunch voor de volgende dag. Misschien met een koud gehaktballetje?


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 15 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 2 rundersaucijsjes
  • 300 gram gekookte rode bieten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 lente ui, in ringetjes gesneden
  • 4 el rauwe amandelen
  • 2 takjes basilicum
  • scheut natuurazijn
  • halve citroen
  • el kokosolie
  • peper, zout