Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Rode bietensalade met makreel en amandelen

Rode bietensalade met makreel en amandelen

Wat een fijn gerecht, bietensalade: Gezond, lekker, origineel en supermakkelijk. Rode biet en makreel is echt een top combi. Amandelen toevoegen voor de bite en voila, je lunch is al klaar!


Rode bietensalade met makreel en amandelen


Eigenlijk behoeft de bereiding nauwelijks toelichting, maar vooruit, voor de volledigheid 😉 Snijd de biet fijn en doe in een kom. Maak op smaak met een scheutje azijn en wat verse peper. Voeg vervolgens de amandelen, gesnipperde rode ui en fijngesneden augurken toe. Als je het lekker vindt, kun je er ook nog een kleine groene appel in kleine stukjes gesneden aan toevoegen. Klinkt als een gekke combi, maar het frisse van de appel past perfect in dit gerecht. Wij hebben hem deze keer weggelaten. Maak de bietensalade op smaak met wat extra vierge olijfolie en eventueel het sap van een citroen (als je die niet in huis hebt, helemaal prima zonder!)


Verdeel de salade nu over 2 kommen, voeg de makreel toe en garneer met verse basilicum. Je kunt overigens naar smaak kiezen voor gerookte of gestoomde makreel. Wij kozen deze keer voor gestoomde makreel, die lekker uit elkaar valt en daardoor goed mixt met de salade. Maar gerookte makreel is net zo lekker! Kwestie van afwisselen… Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 10 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 200 gram gekookte rode bieten (bio)
  • 150-200 gram gerookte makreel (of gestoomd)
  • Een rode ui, gesnipperd
  • 6 kleine augurken, in blokjes
  • Handje amandelen, fijngestampt
  • Scheutje azijn
  • Verse peper
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • Sap van citroen
  • Verse basilicum
  • Optioneel: appeltje (geschild en in blokjes gesneden)