Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Rode bietensalade met makreel en amandelen

Rode bietensalade met makreel en amandelen

Wat een fijn gerecht, bietensalade: gezond, lekker en super makkelijk. Rode biet en makreel is een heerlijke combi. Amandelen toevoegen voor de bite en voila, je lunch is al klaar! Je kunt er eventueel een klein gesneden appeltje aan toevoegen. Dat maakt het heerlijk fris.


Dit recept is koolhydraatarm en bevat dankzij de makreel veel omega 3-vetzuren. Makreel bevat bovendien veel jodium en is rijk aan vitamine D, wat je immuunsysteem ondersteunt.


Rode bietensalade met makreel en amandelen



  • snijd de biet fijn en doe in een kom

  • maak op smaak met een scheutje azijn en wat verse peper

  • voeg de amandelen, gesnipperde rode ui en fijngesneden augurken toe

  • eventueel kun je er een kleine groene appel in kleine stukjes gesneden aan toevoegen

  • maak de bietensalade op smaak met wat extra vierge olijfolie en eventueel het sap van een citroen (als je die niet in huis hebt, helemaal prima zonder!)

  • verdeel de salade nu over 2 kommen

  • voeg de makreel toe

  • garneer met verse basilicum


Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 10 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 200 gram gekookte rode bieten (bio)
  • 150-200 gram gerookte makreel (of gestoomd)
  • Een rode ui, gesnipperd
  • 6 kleine augurken, in blokjes
  • Handje amandelen, fijngestampt
  • Scheutje azijn
  • Verse peper
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • Sap van citroen
  • Verse basilicum
  • Optioneel: appeltje (geschild en in blokjes gesneden)