Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Ratatouille met quorn

Ratatouille met quorn



Bereiding Ratatouille met quorn


Hoe maak je Ratatouille? Simpel, je begint met het versnipperen van de ui en snijd de knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers). Ontvel de tomaten door een kruis te snijden in de onderkant van de tomaten en tomaten met kokend water te overschenken. Als je de tomaten even laat rusten kun je daarna gemakkelijk het velletje van de tomaat halen.


Snijd de tomaat, aubergine en courgette in kleine stukjes en verwarm een pan. Voeg als eerst de gesnipperd ui en paprika toe en schep goed om, voeg daarna de knoflook toe. Zodra de ui glazig is kun je de stukjes courgette en aubergine toevoegen, voeg na 5 minuten de tomaten stukjes toe en blijf goed omscheppen. Voeg als laatste de kruiden toe en laat alles zachtjes stoven tot dat de groenten zacht zijn en de tomatensaus wat ingekookt. Indien nodig kun je wat water toevoegen.Voeg naar smaak peper en zout toe.

Als de ratatouille bijna klaar is (dit is na ongeveer 30 minuten) bereid je de quorn zoals aangegeven op de verpakking.

De ratatouille is ook de volgende dag erg lekker, bijvoorbeeld bij de lunch met een stuk brood.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.





Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • handje italiaanse kruiden
  • 200 gram quorn
  • 1/2 aubergines
  • 1/2 courgette
  • 1 paprika
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
Dit heb je nodig...
  • Anti- aanbakspray
  • Blender
  • Mes
  • Pan
  • Snijplank
  • Theelepel