Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Rabarbercompote met Griekse yoghurt en aardbeien

Rabarbercompote met Griekse yoghurt en aardbeien

Van rabarber kun je een heerlijke compote maken! Door de rabarbercompote te zoeten met aardbeien en een beetje honing, hoef je geen extra (riet)suiker toe te voegen, wat in de meeste recepten wel zo is.


Rabarbercompote met Griekse yoghurt en aardbeien


Was de rabarber en snijd in stukken. Doe de rabarber met een heel klein laagje water in een pan (je kunt beter later water toevoegen dan starten met teveel water!). Voeg de aardbeien toe en kook de rabarber en aardbeien zachtjes totdat alles uit elkaar valt en door elkaar geschept kan worden. Voeg de honing toe en haal van het vuur. Laat de rabarbercompote afkoelen.


Pak vier mooie glazen en schep hierin een laagje rabarbercompote. Leg hier overheen een laagje aardbeienschijfjes en schep hier bovenop een laagje Griekse yoghurt. Leg er een aardbei op ter versiering en klaar is je tussendoortje, ontbijt of toetje!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 10 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 500 gram rabarber
  • 200 gram aardbeien
  • 1 á 2 flinke eetlepels honing
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram aardbeien in plakjes