Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
quinoa salade met makreel

quinoa salade met makreel


Bereiding quinoa salade met makreel


Quinoa is ideaal voor mensen met een (tarwe)gluten allergie omdat het geen tarwe is en dus geen gluten bevat. Daarnaast bevat quinoa veel vezels en eiwitten en ook nog eens vitaminen en mineralen. Ook voor mensen zonder gluten allergie dus een heel goed en gezond alternatief voor tarweproducten Kook de quinoa gedurende 10-15 minuten in 2 dl water, voeg de oregano toe aan het water. Rooster in de tussentijd de pompoenpitten in een grillpan en houd deze apart. Pel de sinaasappel en snijd deze in stukjes. Was de waterkers en ontdoe ze van de steeltjes zodat je alleen de blaadjes overhoud. Snijd de avocado in blokjes en maak een dressing van olijfolie en wat sinaasappel sap. Mix de avocado, waterkers en sinaasappel partjes door elkaar en verdeel dit over de quinoa. Serveer de gestoomde makreel bij de salade of snijd de vis in stukjes en meng door de salade. Verdeel de pompoenpitjes en dressing over de salade, eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.





Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 250-300 gram makreel (gestoomd)
  • 150 gram quinoa
  • 1 theelepel oregano gedroogd
  • 20 gram pompoenpitten
  • 1 stuk avocado
  • 1-2 sinaasappels
  • 1 bakje waterkers
  • 1 eetlepel olijfolie
Dit heb je nodig...
  • Eetlepel
  • Grillpan
  • Kom
  • Mes
  • Pan
  • Snijplank
  • Theelepel