Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
quinoa salade met makreel
Bereiding quinoa salade met makreel
Quinoa is ideaal voor mensen met een (tarwe)gluten allergie omdat het geen tarwe is en dus geen gluten bevat. Daarnaast bevat quinoa veel vezels en eiwitten en ook nog eens vitaminen en mineralen. Ook voor mensen zonder gluten allergie dus een heel goed en gezond alternatief voor tarweproducten
Kook de quinoa gedurende 10-15 minuten in 2 dl water
Voeg de oregano toe aan het water
Rooster in de tussentijd de pompoenpitten in een grillpan en houd deze apart
Pel de sinaasappel en snijd deze in stukjes
Was de waterkers en ontdoe ze van de steeltjes zodat je alleen de blaadjes overhoud
Snijd de avocado in blokjes
Maak een dressing van olijfolie en wat sinaasappel sap
Mix de avocado, waterkers en sinaasappelpartjes door elkaar en verdeel dit over de quinoa
Serveer de gestoomde makreel bij de salade of snijd de vis in stukjes en meng door de salade
Verdeel de pompoenpitjes en dressing over de salade, eet smakelijk!
Bereidingswijze quinoa salade
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Bereiding quinoa salade met makreel
Quinoa is ideaal voor mensen met een (tarwe)gluten allergie omdat het geen tarwe is en dus geen gluten bevat. Daarnaast bevat quinoa veel vezels en eiwitten en ook nog eens vitaminen en mineralen. Ook voor mensen zonder gluten allergie dus een heel goed en gezond alternatief voor tarweproducten ">
Uitprinten
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten
2 personen
- 250-300 gram makreel (gestoomd)
- 150 gram quinoa
- 1 theelepel oregano gedroogd
- 20 gram pompoenpitten
- 1 stuk avocado
- 1-2 sinaasappels
- 1 bakje waterkers
- 1 eetlepel olijfolie
Dit heb je nodig...
- Eetlepel
- Grillpan
- Kom
- Mes
- Pan
- Snijplank
- Theelepel
Uitprinten