Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Provençaalse kippendijen

Provençaalse kippendijen

Bereiding



Makkelijker dan dit wordt het niet! Alles grof snijden, op een bakplaat leggen en in de oven zetten. Even wachten en klaar!


Provençaalse kippendijen


Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Snijd alle groenten in grove stukken en spreid ze uit op de bakplaat, laat in het midden ruimte over voor de kip. Leg de kip ertussen en besprenkel de kip en groenten met olie en de Provençaalse kruiden. Schep alles even goed om en zorg dat alles een beetje uit elkaar ligt. Bestrooi met versgemalen peper en zout naar smaak. Als je tijd hebt, laat het dan even afgedekt een half uurtje marineren.


Zet de bakplaat in de oven en wacht een kwartiertje. Na een kwartier draai je de kip om en schep je de groenten even om. Zet de bakplaat dan nog een kwartiertje terug in de oven. Controleer even of de kip gaar is, en je kunt aan tafel!


PS. Ook ideaal om af te laten koelen en de volgende dag als lunch mee te nemen!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.



Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 4 kippendijen
  • 1 courgette
  • 4 grote wortelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Olie om in te bakken
  • 2 a 3 theelepels Provençaalse kruiden
  • Versgemalen peper en zout