Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Pittige tomatensalsa
Dit is een typisch gevalletje, easy does it. Het vergt wat snijwerk, maar daarna is de tomatensalsa zo gepiept.
Tomaten ontvellen en zaadjes verwijderen
De tomaten kun je makkelijk ontvellen door een pan water aan de kook te brengen en van het vuur te halen, vervolgens met een mesje een kruisje in het velletje aan de onderkant van de tomaat te zetten en de tomaten een paar minuten te laten wellen. Je pelt het velletje er dan zo af (gebruik wel goed rijpe tomaten). Vervolgens kun je de tomaten in kwarten snijden, de zaadlijsten eruit lepelen en in kleine stukjes hakken.
Pittige tomatensalsa (bijgerecht)
Voeg vervolgens alle ingrediënten in een kom bij elkaar en roer goed door elkaar. Laat de salsa ongeveer 20 minuten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Lekker als frisse salade bij vis of als dip met groenten, maar ook heerlijk bij bijvoorbeeld de Momentum Fase 1 Slawraps!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Dit is een typisch gevalletje, easy does it. Het vergt wat snijwerk, maar daarna is de tomatensalsa zo gepiept.">
- 15 minuten
- 250 gr tomaten (ontveld en zonder zaadjes), in kleine stukjes gesneden
- 30 gr rode ui, zeer fijn gesneden
- 2 eetlepels fijngesneden koriander
- Halve theelepel fijngesneden knoflook
- 1 eetlepel limoensap
- Halve theelepel chilipoeder
- Halve theelepel gemalen komijn
- Beetje vers gemalen zeezout
- Beetje vers gemalen zwarte peper
- Beetje cayennepeper
- Pan
- Mes
- Snijplank
- Kom