Paté van gevogelte - vetarme variant

Paté van gevogelte - vetarme variant

💡 Recept uit Fase 2: Stabilisatiefase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Verwen je smaakpapillen met de heerlijke en vetarme variant van gevogeltepaté! Deze smaakvolle delicatesse, met een perfecte balans van kruiden en aromatische smaakmakers, biedt een verrukkelijke traktatie met minder vet maar boordevol smaak.

Bereidingstijd

  • 40 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 125 gr rauwe ham, in fijne reepjes
  • 250 gr kippengehakt
  • 4 eiwitten
  • 5 cl gevogeltebouillon
  • 1 mespunt nootmuskaatpoeder
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 tl gember
  • 1 + 1 tl olijfolie
  • 2 sjalotten, gehakt
  • 2 teentjes look, gehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 laurierblad
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig...

  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

Laat de oven voorverwarmen op 220° C. Doe de kipfilet en de rauwe ham in de keukenmachine. Mix alles 1 minuut tot een fijne puree. Voeg het kippengehakt aan het gehakte vleesmengsel toe. Voeg de eiwitten, de gevogeltebouillon, het zout (wees extra matig met zout, want rauwe ham en gevogeltegehakt bevatten al zout), de peper, de nootmuskaat, de kruidnagel en de gember toe. Meng alle ingrediënten goed. Verhit 1 theelepel olijfolie in een pan. Fruit daarin de sjalotten met de look en de tijm gedurende 1 minuut. Voeg ze vervolgens toe aan de vleesbereiding en meng alles goed door elkaar. Smeer een cakevorm (22 cm X 10 cm) in met de rest van de olijfolie. Giet het mengsel in de cakevorm en leg het laurierblad er bovenop. Bedek met aluminiumfolie. Laat dit garen in de oven au bain-marie gedurende 20 minuten. Verlaag de temperatuur tot 165° C en laat nog 30 minuten verder garen. Prik in de paté met een mespunt om  na te gaan of hij voldoende gebakken is. De paté is klaar als er niets aan het mes blijft kleven. Haal de paté uit de vorm en zet minimaal 3 uur opzij, alvorens te serveren.

# Tip: Bak deze paté enkele dagen op voorhand en hij is nog zo lekker

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts