Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Oosterse salade met gegrilde tonijnsteak

Oosterse salade met gegrilde tonijnsteak

Tonijn leent zich uitstekend voor salades met een Oosters tintje. Van echt verse tonijn kun je uiteraard sashimi (dun gesneden rauwe vis) maken, maar je kunt tonijn ook perfect grillen. Tonijnsteak grillen is hetzelfde als biefstuk grillen, kort dichtschroeien aan beide kanten en vervolgens nog even per kant grillen tot de gewenste gaarheid: bleu (rare), à point (medium rare), saignant (medium) en bien cuit (well-done).


Oosterse salade met gegrilde tonijnsteak


Pak twee borden en leg hierop per bord een handje baby spinazie. Snijd de rest van de groenten in stukjes en doe deze in een kom. Maak de dressing van de sesamolie, sojasaus, honing en limoensap en mix dit met de groenten in de kom.


Snijd de Shi-takes in plakjes en verhit een koekenpan met wat olie. Bak de Shi-take in zo’n 3 tot 4 minuten en blus af met 1 el sojasaus.


Verhit een grillpan met wat olie. Kruid de tonijnsteaks naar smaak met wat peper en zout en bak ze tot de gewenste gaarheid.


Schep de salade ondertussen bovenop de baby spinazie en leg de Shi-takes ernaast. Verdeel de sesamzaadjes over de salade en de Shi-takes en leg de tonijnsteak ernaast. Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 2 tonijnsteaks (vers of diepvries)
  • 1 bakje Shi-take
  • Twee handen baby spinazie
  • 1 bos radijsjes
  • 0,5 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl honing
  • Sap van 1 limoen
  • Peper en zout
  • 1 el sesamzaadjes