Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Mexicaans gevulde zoete aardappel
Bereiding
Zoete aardappel, wat kun je er niet mee? Poffen is dus ook een optie, en dan opensnijden en vullen. Heerlijk!
Mexicaans gevulde zoete aardappel
Verwarm de over voor op 180 graden. Prik gaatjes in de zoete aardappels en zet ze ongeveer 60 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling. Verhit de olijfolie in een pan en voeg daaraan de knoflook, ui, bleekselderij en wortels toe. Zodra de ui glazig begint te worden voeg je het paprikapoeder, de komijn, het chilipoeder, de ahornsiroop en het blaadje laurier toe. Schep even goed om en voeg de groentenbouillon, de tomatenpuree en de ongekookte linzen toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de linzen gaar zijn. Voeg tenslotte kort nog de bonen toe en laat nog even sudderen.
Schil en ontpit vervolgens de avocado en prak deze tot puree met het limoensap, de koriander en versgemalen peper en zout naar smaak.
Haal de zoete aardappels uit de oven en snijd ze over de lente open. Doe er de saus in, daarbovenop de avocado puree en werk af met het het bosuitje. Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Zoete aardappel, wat kun je er niet mee? Poffen is dus ook een optie, en dan opensnijden en vullen. Heerlijk!">
- 20 minuten
- 2 grote ovale zoete aardappels
- 1 grote ui (in stukjes)
- 2 stengels bleekselderij (in stukjes)
- 2 wortels (in stukjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 grote avocado
- 1 bosuitje (in ringetjes)
- 250 ml groentenbouillon
- 140 ml tomatenpuree
- 150 gram linzen (ongekookt)
- 1 klein blikje kidney- of zwarte bonen
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 0,5 tl chilipoeder
- 1 el ahornsiroop
- 1 blaadje laurier
- Sap van 1 limoen
- Bosje verse koriander (fijngehakt)
- Versgemalen peper en zout
- 2 el olie (om te bakken)