Recepten
Low-carb Tuna Melt

Low-carb Tuna Melt

Tuna Melt, wat een heerlijk recept is dat toch! Oké, de klassieke versie maak je aan met o.a. mayo en eet je op oerbrood, maar deze low-carb variant is oprecht de moeite waard. Sterker nog, wij vinden ‘m eigenlijk lekkerder! Oh ja, en hij is zo klaar. Een snelle, lekkere én gezonde lunch. Top, toch?


Low-carb Tuna Melt


Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de aubergine in dunne brede plakken, smeer in met beetje olijfolie en verdeel over een ovenschaal. Plaats ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.


Kun je in de tussentijd verder met de tonijnsalade. Doe de tonijn in een schaal en roer daar 2 el kwark en 1 el olijfolie doorheen, zodat het een smeuig geheel wordt. Snijd vervolgens de jalapenos, augurken, tomaten en rode ui fijn en roer deze door de salade. De aantallen zijn bij benadering. En pepertje meer of minder is natuurlijk afhankelijk van je smaak. Dat geldt ook voor de overige ingredienten. Leef je uit, zou ik zeggen!


Maal wat verse peper over de salade en roer nogmaals goed door elkaar.


Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees.


Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!


ENJOY!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 30 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 2 kleine blikjes duurzame tonijn (op water, liefst bij Bio winkel)
  • 1 aubergine
  • 2 el magere kwark
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 4 Jalapeno pepertjes
  • 6 zoetzure augurken
  • 2 grote bio tomaten
  • Rood uitje
  • Versgemalen zwarte peper
  • Blokje parmezaanse kaas
  • Handvol rucola