Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Lauwwarme beefsashimi met appel en sesamzaadjes

Lauwwarme beefsashimi met appel en sesamzaadjes

Ziet dat er niet heerlijk uit? En écht zo klaar. Een mix tussen carpaccio en sashimi, maar dan héél even gegrild. Hmmm… beefsashimi 🤤


Bereiding beefsashimi met appel en sesamzaadjes


Mix de sla in een grote kom met de appel, lente-ui, bleekselderij, tomaten en komkommer en ei. Vervolgens maak je de dressing met de olijfolie, mosterd en honing. Eventueel kun je daar nog wat azijn aan toevoegen, maar is niet per se nodig. Maal wat verse peper over de dressing en klop even goed door elkaar.


Verwarm vervolgens een grillpan op heet vuur (bbq werkt ook altijd!) met 1 el olijfolie en een tl sambal. Als de pan heet genoeg is schroei je de steak aan beide kanten dicht (afhankelijk van de dikte ongeveer een minuut per kant) met 1 el olijfolie en 1 tl sambal oelek (als je van pittig houdt). Kruid beide kanten met een snufje himalaya zout en verse peper (wees matig!), haal uit de pan (wanneer helemaal dichtgeschroeid) en laat even rusten. Zet het vuur lager en bak de sesamzaadjes goudbruin. Snijd intussen het vlees in dunne plakken. Te rood? Kun je ze altijd nog heel even mee bakken. Maar sashimi hoort rood, dat is het hele idee 


Mix nu de dressing door de sla en verdeel de salade over 2 borden. Drapeer de beefsashimi daar overheen en maak af met de gegrilde sesamzaadjes.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 25 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 200 gram biefstuk (bijv. tournedos of entrecote, bij voorkeur grasgevoed)
  • 150 gram sla (bijvoorbeeld veldsla)
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 biologische appel, in blokjes (klokhuis verwijderd)
  • 1 gekookt ei (bio)
  • 1 stengel lente-ui in ringetjes
  • 1 stengel bleekselderij, in reepjes (liefst bio)
  • 1/4 komkommer, gehalveerd en in dunne schijfjes
  • 2 tomaten, in blokjes (liefst bio)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl natuurlijke honing
  • eventueel klein beetje (balsamico) azijn
  • peper, (himalaya)zout