Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Knolselderijsoep met bospaddestoelen

Knolselderijsoep met bospaddestoelen

Een heerlijke herfstsoep. En door de zelfgemaakte rucola olie en gebakken bospaddestoelen ook nog eens een beetje anders dan anders!


Knolselderijsoep met bospaddestoelen


Schil de knolselderij en de aardappel, snijd dit vervolgens in grove stukken. Zet een pan op het vuur met wat kokosolie en stoof de knolselderij, aardappel en de soepgroenten even aan. Giet er een halve liter water bij. Voeg de kippenbouillon, peterseliestengels en de gedroogde tijm toe. Laat het 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen.


Verwijder de peterseliestengels en mix de soep tot een gladde massa. Breng op smaak met wat peper en zout.


Borstel de paddestoelen schoon en bak even op in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.


Mix met een staafmixer of in de blender de rucola met 100 ml olijfolie tot een grove, groene olie. Kruid met peper en zout.


Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en werk af met de gebakken bospaddenstoelen en een scheutje kokosroom. Druppel er tot slot wat rucola olie over. Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Ingrediënten 2 personen
  • Halve knolselderij
  • 1 aardappel
  • 1 zakje soepgroente
  • 50 gram gemengde bospaddestoelen
  • 200 gram rucola
  • Blokje kippenbouillon
  • 100 ml kokosroom
  • 100 ml olijfolie
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Peterseliestengels
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • Peper & zout