Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Knäckebröd van kikkererwtenmeel
Naast een extra portie eiwit, biedt deze snack vezels, mineralen en waardevolle omega-3 vetzuren. Leuk om eens knäckebröd aan je gasten voor te schotelen!
Voorbereiding
Verhit de oven voor op 150 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg de olijfolie en het kokende water toe en mix alles tot een vloeibaar deeg. Leg het bakpapier op de bakplaat en verspreid het vloeibare deeg gelijkmatig met een spatel.
Knäckebröd bakken
Bak het knackebröd in het midden van de oven gedurende een goed uur. Laat het knäckebröd vervolgens afkoelen en breek het in stukken. Het afgekoelde knäckebröd kan een paar dagen in een afgesloten bak worden bewaard, maar het blijft niet zo knapperig als wanneer het net vers uit de oven komt.
Let wel op dat je niet te veel van het knäckebröd snackt als je op je gewicht aan het letten bent, want door het kikkererwtenmeel bevat het knäckebröd best wat koolhydraten. Geniet er lekker van!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
- 10 minuten
- 50 g zonnebloempitten
- 50 g sesamzaadjes
- 25 g lijnzaad (gebroken)
- 140 g kikkererwtenmeel
- ½ theelepel zeezout
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 ml kokend water
- Mengbeker
- Handmixer
- Spatel
- Bakpapier
- Bakplaat