Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Kipfilet met paprika en curry van gember munt en yoghurt

Kipfilet met paprika en curry van gember munt en yoghurt

Pocheer de kip gaar in zout water (pocheren is een product garen in een vloeistof van 90 graden). Leg de paprika`s in een ovenschaal en gaar 25 minuten op 180 graden. Snijd de champignons en courgette fijn en bak kort aan op hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg naar smaak kruiden toe (rozemarijn, tijm en knoflook).


Bak de groenten beetgaar en laat afkoelen in een kom. Bereid vervolgens de curry als volgt: Hak de gember en de kruiden (koriander, kurkuma, munt) fijn en voeg de honing, yoghurt, mosterd en als laatst de olie toe. Pel de paprika`s, bewaar het vocht dat eruit loopt en meng dit met de gesneden champignons en de courgette.


Pluk de kip als deze nog warm is en besprenkel met het mengsel van paprika en champignons. Verdeel de sla over 2 borden met de kip eroverheen. Verdeel vervolgens de groenten eromheen en meng naar smaak met de curry.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Ingrediënten 2 personen
  • 300 gram kipfilet
  • 2 paprika's
  • 8 champignons
  • 1/2 courgette
  • ijsbergsla
  • 6 eetlepels yoghurt mager
  • 4 blaadjes munt vers
  • 10 blaadjes koriander
  • 2 gram gember vers
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel arachideolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teen knoflook
  • rozemarijn
  • tijm
  • kerriepoeder
  • peper
  • zout
  • water