Kerriekip met sambal-haricots

Kerriekip met sambal-haricots

Heb je tijdens Momentum Fase 1 ook af en toe zin in lekker spicy? Iets pittigs met veel smaak? Dan is dit een topreceptje. Slechts 4 hoofdingrediënten en wat smaakmakers die je waarschijnlijk toch al in je kast hebt staan. Je hoeft er bovendien ook geen culinair wonder voor te zijn, want dit gerecht staat zonder moeite in no-time op tafel.

Bereidingstijd

  • 30 minuten

Ingrediënten (2 personen) 

  • 200 gr kipfilet (bio)
  • 400 gr haricots verts
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el Tamarinde pasta
  • 1 el sambal
  • Kerriepoeder
  • Snufje Himalayazout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd 1 grote kipfilet van ongeveer 200 gram in 2 gelijke repen. Smeer in met de Tamarinde pasta en leg in de ovenschaal. Strooi daar flink wat kerriepoeder overheen en keer even om, zodat de kip aan beide kanten gekruid is. Gaar zo’n 15 tot 20 minuten (afhankelijk van je oven) en keer halverwege een keer om.

Breng in de tussentijd water aan de kook, en kook de haricots verts even kort (5 minuten max.), giet af, kruid met een snufje Himalayazout en zet weg. Fruit vervolgens de ui en knoflook in een anti-aanbakpannetje en voeg steeds wat water toe. Zorg ervoor dat de uien glazig blijven en dus niet aankoeken. Half koken, half bakken dus. Wanneer de uien lichtbruin zijn, doe je de haricots verts erbij met – indien nodig – een beetje water. Roer er (naar smaak) een eetlepel sambal doorheen en laat even staan op laag vuur. Als de kip klaar is, verdeel je de sambal-haricots verts over twee borden en leg je de kerriekip erbovenop. Ziet er heerlijk uit en kind kan de was doen!

Afslanken met Momentum?

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts