Recepten
Fase 1: Dieetfase
Kalfsschnitzel met verse dragonjus en gepofte cherrytomaatjes

Kalfsschnitzel met verse dragonjus en gepofte cherrytomaatjes

Bereiding Kalfsschnitzel


Een heerlijk superdeluxe recept om jezelf in het weekend mee te verwennen. Kalfsschnitzel, Momentum fase 1 proof! Wie zegt dat dieten een straf is?

Snijd de bloemkool en broccoli fijn en kook gaar. Giet af en zet aan de kant. Verwarm de oven voor op 200 graden en pof de takken met (gewassen) cherrytomaten op een bakpapier zo’n 10 tot 15 minuten.

Snijd de champignons en uien en bak kort aan. Bak de dragon even mee en voeg er een beetje water bij en de kruidnagelpoeder aan toe. Laat even sudderen.

Ondertussen pureer je de bloemkool en broccoli tot een puree. Eventueel kun je er een lepel van de gebakken champignons aan toevoegen. Bak nog heel even aan in de pan waarin je de bloemkool en broccoli hebt gekookt en doe tegelijkertijd de kalfsschnitzels in de pan. Braad kort aan (afhankelijk van de dikte zo’n 15 to 30 seconde per kant) en voeg de verse dragon en indien nodig een beetje water toe aan de ontstane jus.

Haal de takjes tomaten uit de oven en verdeel over 2 borden. Schep er (indien in huis met een ronde opscheplepel) netjes een bolletje broccoli-bloemkoolpuree naast en leg de schnitzels op de borden. Schep champignons en ui met de dragonjus er als laatst overheen en maak eventueel af met wat verse dragon.

Geloof ons: met gerechten als deze, is fase 1 van Momentum geen enkele straf!


Eet smakelijk! ☺


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 40 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 2 platte kalfsschnitzels (a 100 gram)
  • 250 gram champignons
  • 1 grote ui
  • 1 stronk broccoli
  • 1 bloemkool
  • 2 trossen cherrytomaten
  • Handvol verse dragon
  • 2 gram kruidnagelpoeder
  • snuf nootmuskaat
  • peper
  • zout
Dit heb je nodig...
  • staafmixer
  • ronde opscheplepel
  • oven
  • bakpapier