Recepten
Fase 1: Dieetfase
IJslolly's met vers fruit

IJslolly's met vers fruit

IJsjes tijdens Momentum Fase 1? Yep! En zodra je deze frisse vitaminebommetjes hebt geproefd, wil je niet meer anders. Je moet het even in je systeem krijgen, maar zelf ijslolly maken met friscovormpjes of een ijsjesmaker is een fluitje van een cent. En de kids kunnen zo mee eten. Dus… aan de slag!


Bereiding ijslolly


Spoel de rode vruchten af, schil de kiwi, halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Doe al het fruit in een blender en mix tot een coulis. Pers de sinaasappels uit. Vul de vormen met een deel van de vruchtencoulis, wat snippers munt en vul aan met sap. Laat enkele uren bevriezen in de diepvries en klaar ben je! De ingredienten zijn overigens een voorbeeld. Je kunt ook andere soorten fruit gebruiken, dus maak vooral restjes op!


Halvewege Fase 1


De ijsjes zijn toegestaan vanaf de tweede helft van Fase 1. Hou het wel bij 1 ijsje en eet ‘m in plaats van je stuk fruit tussendoor. Ook belangrijk: doe er geen druiven of bananen bij. Blijft genoeg fruit over.


Frambozen-wist-je-dat-jes


In frambozen zit vooral vitamine C, maar ook de vitaminen B2 en B6 komen erin voor. Daarnaast bevatten frambozen 1% eiwit en 7% koolhydraten. Daarnaast blijkt dat de framboos een hoog gehalte aan gezondheidsbevorderende stoffen, zogenaamde antioxidanten, heeft.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort.


Bereidingstijd
  • 15 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 6 sinaasappels
  • handje aardbeien
  • handje frambozen
  • 2 passievruchten
  • verse munt