Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Havermoutpap met frambozen
Bereiding havermoutpap met frambozen
Laat de havermout een nachtje wellen (niet noodzakelijk) in koud water zodat je het ‘s ochtends minder lang hoeft te koken en de havermoutpap toch makkelijk te verteren is. Doe een kopje havermout (meer of minder naar energiebehoefte) samen met 2 kopjes koud water in een pannetje. Dek het pannetje af met een deksel of vershoudfolie en zet het in de koelkast. Haal ‘s ochtends het pannetje uit de koelkast en zet het op een middelhoog vuur. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Af en toe doorroeren en blijf in de buurt want het brandt zo aan. Doe de havermout in een kommetje en roer er naar wens een theelepel kaneel doorheen. Snij de banaan in plakjes en garneer samen met de bosbessen de havermout. Strooi eventueel nog wat walnoten en amandelen erover en eet smakelijk! Je kunt de havermout ook klaarmaken met amandelmelk in plaats van water en je kunt eindeloos variëren met fruit. Dit is bijvoorbeeld ook erg lekker met aardbeien, frambozen of mango. Wees creatief! Waar verkrijgbaar? Havermout en amandelmelk zijn verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, EkoPlaza’s en AH. Koop de amandelmelk liever wel de varianten zonder suiker / zoetstoffen. Deze alternatieve melk is ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie (let op: drink geen amandelmelk als je een notenallergie hebt).
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Bereiding havermoutpap met frambozen
Laat de havermout een nachtje wellen (niet noodzakelijk) in koud water zodat je het ‘s ochtends minder lang hoeft te koken en de havermoutpap toch makkelijk te verteren is. Doe een kopje havermout (meer of minder naar energiebehoefte) samen met 2 kopjes koud water in een pannetje. Dek het pannetje af met een deksel of vershoudfolie en zet het in de koelkast. Haal ‘s ochtends het pannetje uit de koelkast en zet het op een middelhoog vuur. Wanneer het kookt zet je het vuur laag en laat je het ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken. Af en toe doorroeren en blijf in de buurt want het brandt zo aan. Doe de havermout in een kommetje en roer er naar wens een theelepel kaneel doorheen. Snij de banaan in plakjes en garneer samen met de bosbessen de havermout. Strooi eventueel nog wat walnoten en amandelen erover en eet smakelijk! Je kunt de havermout ook klaarmaken met amandelmelk in plaats van water en je kunt eindeloos variëren met fruit. Dit is bijvoorbeeld ook erg lekker met aardbeien, frambozen of mango. Wees creatief! Waar verkrijgbaar? Havermout en amandelmelk zijn verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels, EkoPlaza’s en AH. Koop de amandelmelk liever wel de varianten zonder suiker / zoetstoffen. Deze alternatieve melk is ook geschikt voor mensen met een lactose intolerantie (let op: drink geen amandelmelk als je een notenallergie hebt).
Afslanken en lekker eten met Momentum">
Uitprinten
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten
1 personen
- Kopje havermout
- theelepel kaneel
- handje bosbessen
- halve banaan
- walnoten
- amandelen
Dit heb je nodig...
- pan
- mesje
- snijplank
Uitprinten