Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Geroosterde groenten met haloumi en hummus

Geroosterde groenten met haloumi en hummus

Haloumi, wel eens van gehoord? Het is een zoutige kaas die gemaakt is van een mengsel van koe-, schaap- en geitenmelk en die ideaal is om te bakken. Qua smaak iets richting feta, qua structuur meer richting mozzarella. Wat wil je nog meer?


Geroosterde groenten met haloumi en hummus


Verwarm de over voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier en een ovenschaal klaar. Snijd de aubergine in dunne plakjes en leg deze op bakplaat. Schil de zoete aardappel en eventueel de wortelen, snijd alles in kleine blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en doe ze in de ovenschaal.


Pers de teentjes knoflook uit boven een bakje en voeg hier een flinke scheut olijfolie om in te bakken aan toe. Meng even goed door elkaar en smeer het mengsel over de aubergineplakjes. Bestrooi met peper en zout naar smaak.


Doe een flinke scheut olijfolie om te bakken bij de groenten in de ovenschaal en schep goed om met de paprika- en komijnpoeder. Voeg peper en zout naar smaak toe.


Zet alle groenten 20 minuten in de oven. Houd in de gaten dat de aubergineplakjes niet verbranden. Prik met een vork in de wortel of deze gaar is. De wortel mag best een beetje hard blijven. Als de wortel en de zoete aardappel echt nog te hard zijn, zet je ze nog even terug in de oven.


Snijd ondertussen de haloumi in plakken van ongeveer een halve centimeter en bak deze in een hete koekenpan met anti-aanbaklaag aan beide zijden tot er een bruin krokant korstje ontstaat.


Leg de groenten en de haloumi op twee borden en schep op ieder bord een flinke eetlepel hummus. Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 1 aubergine
  • 3 wortels
  • 2 kleine zoete aardappels
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje haloumi
  • 1 bakje hummus
  • 1 flinke theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke theelepel komijnpoeder
  • Olijfolie om te bakken (evt. rijstolie)
  • Peper en zout