Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Groentelasagne met gepocheerd ei en wilde spinazie

Groentelasagne met gepocheerd ei en wilde spinazie

Bereiding groentelasagne


Om groentelasagne te maken begin je met het snijden van de courgettes, aubergines en tomaten in snijden plakken. Als volgende  grill je kort de groente kort aan in een grillpan. Leg de groenten op elkaar, zodat ze niet uitdrogen en houd warm onder een aluminiumfolie. Vervolgens pocheer je de eieren als volgt:

Breng ruim water aan de kook en voeg een scheut azijn toe. Doe de eieren in een kopje. Als het water 90 graden is (met thermometer in de gaten houden), maak je er een draaikolk in, waarin je één voor één de eieren laat glijden. Laat 4 minuten staan op 90 graden, zodat de eieren gestold zijn, maar nog wel zacht van binnen. Verhit intussen een wokpan en roerbak de spinazie 30 seconden met de (geperste) knoflook, Balsamico azijn en de olijfolie. Stapel de groenten op als een lasagne met tussendoor de nog krokante spinazie. Leg daar tot slot de gepocheerde eieren bovenop. Maak op smaak met zout en peper.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 30 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 2 courgettes
  • 2 trostomaten
  • 2 aubergines
  • 200 gram spinazie wild
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • azijn
  • balsamico azijn rood
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout
  • water
Dit heb je nodig...
  • Aluminiumfolie
  • Eetlepel
  • Grillpan
  • Knoflookpers
  • Kopje
  • Mes
  • Pan
  • Pepermolen
  • Snijplank
  • Thermometer
  • Wok