Recepten
Fase 1: Dieetfase
Green up ontbijtjuice

Green up ontbijtjuice

Na drie dagen Momentum Fase 1 hebben mensen over het algemeen geen enkele moeite meer met het voedingsplan. Het vergt wat meer creativiteit, maar dan eet je ook lekker, veelzijdig en gezond! Het ontbijt kan voor sommigen wel een dingetje zijn, zeker in het weekend of op hele drukke dagen. Een appel, sinaasappel of schaaltje aardbeien is nu eenmaal zo weg en ook al heb je na een paar dagen geen honger meer, echt verzadigend voelt het niet voor mensen die normaal gesproken met een flink ontbijt de dag begonnen… Maar Hier is een oplossing voor met ontbijtjuice!


Green Up Ontbijtjuice


Een fijne oplossing, ook als tussendoortje, is een groen(t)e juice. Je bent even bezig om het te maken. Voor sommigen een voordeel, voor anderen juist niet, maar dan heb je ook wat!


Weinig suikers


Overigens hebben we het dan wel over een groentesap met maximaal 1 stuk fruit als smaakmaker. Een glas fruitsap zit boordelvol suiker en dat is simpelweg niet goed voor je. Niet tijdens fase 1, maar ook niet tijdens fase 2 en 3. Nooit dus. Want wat veel mensen niet weten: een glas sap van 6 sinaasappelen bevat evenveel suiker als een fles cola. En ook natuurlijke suiker is suiker en daar word je dus dik (en lamlendig) van. Komkommer doet het altijd goed in een juice. Het is heerlijk zoet, bevat nauwelijks suiker en calorieen en bestaat voor 97% uit vocht. Dus: Green Up!


Bereiding


Wij maakten deze groene powerjuice in een slowjuicer, maar een blender werkt ook prima. Heb je die ook niet, mix alles dan gewoon met een staafmixer.


Schil de sinaasappel en was en snijd alle groenten. Mix het tot een sap met slowjuicer, blender of staafmixer. Je kunt eventueel een stukje gember toevoegen. Gember zit boordevol gezondheidsvoordelen en doet het goed in sap, maar niet iedereen vindt gember lekker. Voeg niet teveel gember toe (max. een halve centimeter, geschild), want de smaak is zeer overheersend. Maar goed, smaken verschillen natuurlijk…


Drink smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 15 minuten
Ingrediënten 1 personen
  • Grote hand bio spinazie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/3 bio komkommer
  • 1 sinaasappel (halve mag ook)
  • Optioneel: beetje verse gember
Dit heb je nodig...
  • Slowjuicer, blender of staafmixer