Recepten
Fase 1: Dieetfase
Gevulde portobello's

Gevulde portobello's

Is het nou portobello’s of portabella’s? Het schijnt dat het beide juist is, maar dat het één een verbastering is van het andere. Hoe dan ook, het is een grote paddenstoel die heerlijk is om te vullen!


Gevulde portobello’s


Verwarm de oven voor op 180 graden. Veeg de portobello’s schoon en snijd het steeltje uit het midden, zodat de portobello’s een soort kuipje worden. Bedek een bakplaat met bakpapier en zet de portobello’s zo’n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de portobellos een beetje verschrompelen en wat vocht gaan verliezen, zijn ze klaar.


Maak ondertussen de bloemkoolcouscous. Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze in een keukenmachine tot korrels. Snijd de knoflook en de bosuitjes in stukjes en hak de verse kruiden fijn. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de knoflook tot het begint te geuren. Voeg de bloemkoolcouscous, de bosuitjes en het limoensap toe en bak de couscous zo’n zeven minuten op middelhoog vuur. Schep af en toe goed om! voeg de verse kruiden en peper en zout naar smaak toe.


Haal de portobellos uit de oven en schep de bloemkoolcouscous erin. Zet de portobellos nog vijf á 10 minuten terug in de oven. Serveer de gevulde portobellos op een bord met een vers blaadje basilicum er bovenop. Eet smakelijk!


PS. Als je in Fase 2 zit, kun je de portobellos afwerken met een paar stukjes geitenkaas en wat walnoten voordat je ze terug in de over zet.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 35 minuten
Ingrediënten 1 personen
  • 2 portobello's
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • Sap van 1 limoen
  • Verse kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
  • Peper & zout