Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Gevulde kerstkalkoen

Gevulde kerstkalkoen

Bereiding gevulde kerstkalkoen


Snijd alle ingrediënten fijn en meng tot een mooie bal (niet te lang mengen, gaat ten koste van de structuur.) Vervolgens de kerstkalkoen afvullen en opbinden, de kalkoen kruiden met je favoriete kip/kalkoenkruiden en in een grote kalkoenbraadzak doen. Zak dichtknopen en 3 uur garen op 150C. Knip vervolgens de zak open en laat de laatste 10 min op 200C het vel crispy worden. Serveer de kalkoen op een mooie schaal vol gezonde heerlijkheden en bijgerechten voor het echte kerstgevoel!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 30 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • -1 kalkoen van 2,5 kg (op kamertemperatuur, zonder
  • ribbenkast. Vraag je slager!)
  • 500 g gekruid mager kalfsgehakt
  • -75 gr gesnipperd runderrookvlees
  • -75 gr ongezouten ongebakken noten
  • -100 g gedroogde vijgen of cranberry’s
  • -5 soepstengels (kruidkoek is nóg lekkerder, maar niet
  • geheel volgens de richtlijnen van fase 2)
  • -flinke scheut PERNOD RICARD (of stevige zoete rode
  • wijn en 2 steranijs)
  • -half uitje
  • -2 teentjes knoflook
  • -peterselie voor de tekening
  • -eventueel dragon of truffelpasta voor extra smaakjes, de
  • finishing touch blijft immers persoonlijk!
Dit heb je nodig...
  • oven