Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Gevulde aubergine met kruidig gehakt

Gevulde aubergine met kruidig gehakt

Hoe leuk is het om je groenten te vullen i.p.v. ze apart klaar te maken! Deze gevulde aubergine met kruidig gehakt zijn een feest om te eten. Eet smakelijk!


Gevulde aubergine met kruidig gehakt


Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de aubergines, snijd het kroontje eraf en hol de aubergine ongeveer 1 á 2 centimeter in het midden uit (maak met een mesje een V-vormige inkeping in het midden en haal het driehoekige stuk vruchtvlees eruit). Leg de aubergines in een ovenschaal, bestrijk ze met olie en bestrooi ze met vers gemalen zeezout en peper. Zet ze ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.


Maak ondertussen de vulling. Snipper de ui. Rul het gehakt tot het gaar is in een koekenpan. Fruit tegelijk alvast de ui in een andere koekenpan met wat olie. Schep het gehakt als het klaar is bij de ui en voeg paprikapoeder, komijnpoeder, kaneel en tomatenpuree toe. Schep alles goed door elkaar en laat ongeveer vijf minuten pruttelen.


Rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te geuren en hak de verse kruiden grof.


Haal de aubergines na 30 minuten uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Zet de aubergines dan nog ongeveer 8 minuten terug in de oven, zodat de aubergines zeker gaar zijn. Als de aubergines klaar zijn, haal je ze uit de oven en verdeel je ze over twee borden. Werk af met de pijnboompitten en verse kruiden. Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 50 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 2 aubergines
  • 400 gram bio- of vegetarisch gehakt
  • 1 grote ui
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • 140 gram tomatenpuree
  • 25 gram pijnboompitten
  • Verse peterselie & munt
  • Olijf- of rijstolie
  • Peper & zout