Recepten
Fase 1: Dieetfase
Geroerbakte asperges met kip, paksoi en rode ui

Geroerbakte asperges met kip, paksoi en rode ui

Supergezond en heerlijk gericht voor Momentum Fase 1. Kost even wat voorbereiding, maar daarna is het zo gepiept met asperges! Hoezo dieten lastig? 🙂


Bereidingswijze asperges met kip, paksoi en rode ui


Snijd de asperges en paksoi in stukjes van circa 2 cm en snipper de rode ui en lente-uitjes. Pers de knoflook en rasp de gember om daar vervolgens de ui mee aan te fruiten. Blijf goed omscheppen en voeg steeds een klein beetje water toe om te voorkomen dat het ‘prutje’ aankoekt. Een pan met goede anti-aanbaklaag helpt ook natuurlijk.


Voeg de kip toe en bak even mee. Vervolgens schep je de gesneden asperges en paksoi door het mengsel en roerbak je het geheel zo’n 5 minuten. Blijf goed omscheppen. Voeg tot slot de kippenbouillon toe en laat het geheel lekker een paar minuten pruttelen. Breng tot slot op smaak met wat cayennepeper, een el Tamarinde en evt wat Himalayazout. Verdeel vervolgens over 2 borden en maak af met wat vers gesneden bieslook.


ENJOY!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Bereidingstijd
  • 25 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 200 gram kipfilet
  • 500 gram groene asperges
  • 1 paksoi
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • snuf cayennepeper
  • geraspte gemberwortel
  • 1 el Tamarinde
  • verse bieslook
  • snuf Himalayazout