Recepten
Fase 1: Dieetfase
Gegrilde kabeljauw met ratatouille, haricots verts en knolselderijpuree

Gegrilde kabeljauw met ratatouille, haricots verts en knolselderijpuree

Bereiding gegrilde kabeljauw met ratatouille


Toegegeven; dit gerecht kost wat tijd, maar als die hebt én je houdt van koken, is het de moeite dubbel en dwars waard! De knolselderij is het meeste werk, maar is dan ook een waardige vervanger van aardappelen. Bereiding begint hier mee. Schil de knolselderij, maak goed schoon en snijd in blokjes. Doe vervolgens in een pan kokend water en kook totdat je met de vork kunt doorprikken. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Leg de kabeljauw in aluminiumfolie in een ovenschaal en besprenkel met het sap van een halve citroen. Kruid de vis met verse peper, zout en rozemarijn en leg er 2 plakjes citroen bovenop. Voeg de rode ui, lenteui oe en zet de schaal zo’n 20 minuten in de oven. Voeg de laatste 4 minuten de cherrytomaten toe.

Als de  knolselderij zacht genoeg is; giet af en pureer tot een gladde massa met de staafmixer. Pers er vervolgens een teentje verse knoflook doorheen en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Zet weg met een gesloten deksel.


Zet in de tussentijd de haricots verts op en kook beetgaar. Giet af, maak op smaak met snufje zout en wat nootmuskaat verdeel over 2 borden. Doe hetzelfde met de helft van de gepureerde knolselderij. De andere helft bewaar je voor een volgende maaltijd, wel zo makkelijk! Haal de visschotel uit de oven, verdeel over de borden, schep de ratatouille eroverheen en voila; je hebt een topgerecht op tafel! Kleurrijk, supergezond, 100 % fase 1 proof en bovenal ontzettend smaakvol. Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 50 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 200 gram kabeljauw
  • 1 knolselderij
  • 250 gram haricots verts, gedopt
  • 1 lenteui, in ringetjes
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 100 gram (mix van gekleurde) cherrytomaten, in kleine blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 kleine citroen
  • takje rozemarijn
  • nootmuskaat
  • peper
  • Zout
Dit heb je nodig...
  • oven
  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • schilmes
  • staafmixer