Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Gegrilde groene asperge salade

Gegrilde groene asperge salade

Groene asperges zijn net even makkelijker in het gebruik dan witte asperges. Beiden zijn heel lekker, maar het gebruik van groene asperges scheelt heel wat schillen. Een groene asperge hoef je namelijk alleen maar het onderste stukje eraf te snijden of te breken en klaar is Kees. Plus, groene asperges zijn uitermate geschikt om te grillen, dus lekker op de BBQ!


Gegrilde groene asperge salade


Bereid de couscous volgens de verpakking. Snijd de cherrytomaatjes en blaadjes verse munt in stukjes en doe dit samen met de rucola en de bereide couscous in een kom. Zet een koekenpannetje op het vuur en rooster de pijnboompitjes tot ze gaan geuren. Haal het pannetje van het vuur als en doe de pijnboompitten bij de salade in de kom. Maak ondertussen een dressing van de olijfolie, rode wijnazijn en citroensap en voeg naar smaak peper en zout toe. Giet de dressing over de salade en schep goed om.


Breek of snijd de onderste stukjes van de asperges af en spoel ze even goed af, dep ze vervolgens droog met een schone theedoek of wat keukenpapier. Verhit een grillpan of een grillplaat op de BBQ met wat olie. Als de grillpan heet is, leg je de asperges erin en bak je ze in zo’n vijf á zeven minuten gaar. Blijf ze regelmatig keren, zodat ze niet aan één kant te bruin worden. Als je er met een vork in prikt, moet je er makkelijk doorheen kunnen prikken, dan zijn ze gaar.


Verdeel de salade over twee borden en leg hier de gegrilde asperges bovenop. Lekker met een stuk op de huid gebakken zalm!


PS. Zonder de couscous houd je het recept koolhydraatarm en zeker net zo lekker!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


 


Ingrediënten 2 personen
  • 1 bundel groene asperges
  • 10 cherrytomaatjes (bio)
  • Handje verse muntblaadjes
  • 100 gram rucola
  • 50 gram couscous
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 el olijfolie Extra Vierge
  • 1 el rodewijnazijn
  • Sap van 0,5 citroen
  • Peper & zout