Recepten
Fase 1: Dieetfase
Frisse slawrap met currykip en tomatensalsa

Frisse slawrap met currykip en tomatensalsa

Frisse slawrap met currykip en tomatensalsa


Slawrap: in Korea is het de normaalste zaak van de wereld. Wij begrijpen wel waarom, want het is écht een heerlijk fris en licht gerecht. En niet onbelangrijk: ook nog eens zo gepiept!


Het meeste werk zit in het snijwerk voor de salsa. Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes, snipper de ui en hak de jalopeno fijn. Mix door elkaar en knijp de halve limoen hierover uit. Let op: voeg de jalopeno in stappen toe, want dit is een pittige peper en eenmaal teveel, kun je niet meer terug.


Voeg tot slot  wat verse peterselie of koriander (afhankelijk van je smaak) toe en zet de salsa aan de kant.


Snijd de kipfilet in blokjes en schroei dicht op hoog vuur. Kruid vervolgens met currykruiden en voeg mondjesmaat wat water toe. Zet het vuur wat lager en blijf omscheppen, zodat de kip niet aanbrandt. Druppel er tot slot een paar druppels Stevia doorheen en roer even goed. Let op: Stevia is vele malen zoeter dan suiker, dus een paar druppels is meer dan voldoende!


Verdeel de slabladeren over 2 borden, vul het midden van de bladeren met de kip en de salsa en rol goed strak tot wraps. Het frisse van de salsa steekt heerlijk af tegen de pittige kip. Kortom: een lekker zomers gerechtje én Momentum fase 1 proof!


Eet smakelijk!


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 20 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 4 grote bladeren ijsbergsla
  • 200 gram kipfilet
  • 2 grote tomaten, in blokjes gesneden
  • 1/4 komkommer
  • 1 rode ui
  • Halve Jalopeno peper, fijngehakt
  • 1/2 limoen
  • Wat fijngehakte peterselie (of koriander, afhankelijk van je smaak)
  • 1 el currykruiden
  • Paar druppels Stevia (van de natuurwinkel/Bio supermarkt!)