Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Falafel met gegrilde groenten en yoghurt dip

Falafel met gegrilde groenten en yoghurt dip

Bereiding falafel met gegrilde groente


Maak eerst de yoghurt dip door de yoghurt te mengen met het sap van een halve citroen en de grof gehakte dille. Breng op smaak met wat peper en zout. Je kan deze yoghurt dip kruidiger maken door er bijvoorbeeld fijn gehakte knoflook en koriander aan toe te voegen, echter is deze yoghurtdip heerlijk fris bij de falafel die ook al veel smaak heeft.


Verwarm vervolgens een grillpan en snijd de aubergine, courgette en paprika in ronde plakken.

Grill de groenten tot dat ze knapperig zijn. Bak ondertussen de falafelballetjes in een koekenpan tot dat ze gaar zijn.


Je kunt dit gerecht eventueel serveren in een (volkoren) pita broodje of met couscous.


Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Bereidingstijd
  • 10 minuten
Ingrediënten 2 personen
  • 250 gram falafel
  • 1/2 aubergines
  • 1/2 courgette
  • 1 paprika
  • 150 gram Griekse yoghurt met 0% vet
  • 2 eetlepels dille
  • 1 stuk citroen
Dit heb je nodig...
  • Eetlepel
  • Grillpan
  • Koekenpan
  • Mengbeker
  • Mes
  • Snijplank