Deze site gebruikt eigen cookies en cookies van externe partijen om je een geweldige gebruikerservaring te geven, doelgroepen te meten en je gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Door www.mijnmomentum.nl te gebruiken, ga je ermee akkoord dat wij cookies gebruiken. Ga voor meer informatie over cookies en hoe je ze kunt beheren naar ons privacybeleid.
Doperwtensoep met munt en creme fraiche
Een heerlijk soepje, zowel warm als koud. Ook lekker met wat Hollandse garnalen.
Fruit een ui met 2 teentjes knoflook in wat olie of boter. Voeg 400 gram bevroren erwten, 500 ml water, 1 groente bouillonblokje, 5 blaadjes munt toe en een beetje dille. Kook dit kort (van te lang koken wordt de soep donkergroen van kleur) en pureer het geheel. Voeg een lepeltje creme fraiche toe en wat dille en blaadjes munt ter garnering.
Wanneer je dit koud eet kun je een scheutje ijskoude slagroom toevoegen en pureren; je krijgt dan een prachtige schuimlaag.
Bon appetit!
Uitprinten
Ingrediënten
4 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram bevroren erwten
- 500 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- handvol muntblaadjes
- beetje dille
- creme fraiche
- eventueel: hollandse garnalen
- eventueel: slagroom
Uitprinten