Recepten
Fase 2: Stabilisatiefase
Chimichurri

Chimichurri



Bereiding Chimchurri


Chimichurri, een groene kruidensaus die voornamelijk wordt gegeten bij gegrild vlees in de Argentijnse en Uruguayaanse keuken. Wist-je-datje: Chimichurri is vernoemd naar de Ier Jimmy McCurry, die zich in de 19e eeuw inzette voor de Argentijnse onafhankelijkheid. Hij was degene die het gerecht bedacht en zijn naam is door de lokale bevolking (vanwege taalproblemen) verbasterd tot chimichurri. Vandaar!


Nu de bereidingswijze. Om de kruiden lekker grof te houden, kun je het best een vijzel gebruiken. Je doet eerst alle groene kruiden, knoflooktenen en mosterdpoeder in de vijzel en kenust de kruiden in de vijzel tot een massa. Beetje bij beetje voeg je de olie toe, totdat er een gladde massa ontstaat. Vervolgens roer je de rode wijnazijn erdoorheen. Tot slot voeg je de (heel fijn) gesnipperde ui en spaanse peper toe en maal je er naar smaak verse peper en een beetje zout overheen. Nog 1 keer goed roeren en klaar is je typisch Argentijnse steaksaus.


Chimichurri wordt ook wel eens gebruikt als marinade, maar wij vinden het vooral een heerlijk sausje voor bij de bbq!





Afslanken en lekker eten met Momentum


Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.



Bereidingstijd
  • 30 minuten
Ingrediënten 4 personen
  • 10 takjes verse tijm (blaadjes)
  • 1 bosje verse oregano
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 Spaanse peper (fijngehakt)
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 4 tenen knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterdpoeder
  • versgemalen zout en peper
Dit heb je nodig...
  • Vijzel